Криминалният авторитет Арман Джумагелдиев е задържан в Казахстан, съобщава Sputnik

...
 Криминалният авторитет Арман Джумагелдиев е задържан в Казахстан, съобщава Sputnik
Коментари Харесай

Задържаха заподозрян в тероризъм в Казахстан

 Криминалният престиж Арман Джумагелдиев е арестуван в Казахстан, оповестява Sputnik Казахстан, базирайки се на основния щаб за битка с тероризма.
Арман Джумагелдиев, прочут като " Дивият Арман ", управлява проведена незаконна група и взе участие в редица незаконни разправи в страната.

„ Престъпният престиж Арман Джумагелдиева, прочут като „ Див Арман “, е арестуван “, се споделя в известие, оповестено в Telegram канала Sputnik Казахстан.
 
Масовите митинги в Казахстан започнаха в първите дни на 2022 година Тогава жителите на градовете Жанаозен и Актау в западната част на страната се опълчиха на двукратно нарастване на цените на втечнения газ, след което митингите се разпространиха и в други градове.

В Алма-Ата на 4 и 5 януари се случиха конфликти със чиновници на сигурността, полицията употребява газ и шокови гранати. В цялостен Казахстан интернет беше изключен, а излъчването на редица телевизионни канали беше краткотрайно спряно. До 19 януари в Казахстан беше въведено изключително състояние.

Сутринта на 5 януари президентът Касим-Жомарт Токаев разпусна държавното управление и оглави Съвета за сигурност на републиката. Съветът за групова сигурност на ОДКБ реши да изпрати групови мироопазващи сили в Казахстан по отношение на апела на Токаев. Силите ще бъдат изпратени за стеснен интервал, с цел да се стабилизира и възстановява обстановката в страната. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР